'Tom heeft me geleerd om voor mezelf te kiezen'
04 april 2024 

'Tom heeft me geleerd om voor mezelf te kiezen'

Eryk volgde een behandeling op iHub-locatie Antonius in Castricum. Nu woont hij op een open groep elders. Op Antonius heeft hij veel over zichzelf geleerd en het is vooral zijn hulpverlener Tom die hem is bijgebleven. In dit artikel blikt Eryk terug op zijn tijd op Antonius. Een tussenstation op weg naar een eigen huis.

Goede band
'Omdat ik steeds wegliep, kwam ik in de JeugdzorgPlus terecht. Daar heb ik op verschillende open en gesloten groepen gezeten. Tom is voor mij heel bijzonder. Hij was locatiemanager op Antonius. Ik heb een goede band met hem en kan altijd bij hem terecht. Het voelt een beetje als een vader-en-zoon-band. Ik kan hem alles vragen. Als ik niet lekker in mijn vel zit maar ook als ik iets wil weten over rijlessen bijvoorbeeld, of wat er wel en niet kan in de jeugdzorg. Ik woon nu op een open groep in Den Haag, en we zien elkaar nog steeds. Wat Tom voor man is? Een irritante! We praten niet alleen, we doen ook samen leuke dingen. Kickboksen, MMA en we hebben een keer voetgolf gespeeld.'

Foto: Vincent van Dordrecht
Leukste dag
'Het allerleukste wat we ooit gedaan hebben, is naar de Champions League finale kijken: Chelsea tegen Manchester City. Wij zijn allebei voor Chelsea. Dat was echt fokkingleuk, misschien wel de leukste dag van mijn leven. Ik kwam langs op mijn oude groep op iHub-locatie Antonius. De kinderen waren op verlof dus we keken met nog twee andere begeleiders. Tien minuten voor het einde moest ik echt weg om op tijd terug te zijn op de groep in Heerhugowaard waar ik toen woonde. In de auto keken we verder op de telefoon. Het was spannend tot de laatste minuut.'

Voor jezelf kiezen
'Ik ben van mezelf een persoon die altijd de ander voor laat gaan. Tom heeft me geleerd om voor mezelf te kiezen. Als we praten vraagt hij altijd: "wat wil jij zelf?" Wat ik tegen Tom zou willen zeggen: bedankt voor alle steun en hulp. Zonder jou was ik nooit zover gekomen.’

In de serie 'Tussenstation' vertellen jongeren op iHub-locaties over hun toekomstplannen en hoe iHub helpt om deze te verwezenlijken.

Dit artikel verscheen eerder in het HUB! Magazine.